RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Екс-співробітниця Facebook висунула проти компанії серйозні звинувачення

Колишня співробітниця компанії Facebook Френсіс Хауген виступила в Сенаті Сполучених Штатів Америки, де дала свідчення комітету з питань торгівлі, транспорту і науки.

Про це повідомляє Голос Америки.

Хауген повідомила, що соціальна мережа Facebook завдає шкоди дітям, а також послаблює демократію США і сприяє поляризації американського суспільства. За її словами, Facebook повинен "оголосити про моральне банкрутству" - в якості доказів вона наводить результати дослідження, проведеного компанією для внутрішнього користування. Результати свідчать про те, що сучасні діти частіше страждають через невпевненість у власній зовнішності, а також цькування і вірять в те, що батьки не можуть їм допомогти.

У зв'язку з цим, як зазначає Хауген, Конгресу США необхідно мати додаткові важелі контролю і спостереження за роботою соціальних мереж, створення спеціальних організацій і комісій, а також змінити законодавство щодо технологічних гігантів. Також екс-співробітниця компанії вважає, що школи і Національні інститути здоров'я повинні надати американським сім'ям потрібну інформацію про те, як допомагати і розмовляти з дітьми і підлітками.

У свою чергу, глава комітету з питань торгівлі, транспорту і науки зазначив, що Хауген дійсно надала докази того, що Facebook "поставив прибуток вище за інтереси людей".

Раніше ми повідомляли про масштабний збій в роботі соціальних мереж Facebook, Instagram, Tiktok і WhatsApp - все веб-продукти одночасно перестали працювати.

Через масштабний збій творець мережі Facebook Марк Цукербег позбувся впродовж кількох годин 7 мільярдів доларів США.