RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Озеро в США вкрилося "інопланетними" кільцями: фото рідкісного крижаного візерунка

У штаті Нью-Гемпширі, у США, Дзеркальне озеро покрилось "інопланетними" кільцями, які потрапили в об'єктив фотографа Карла Рамсделла.

Про незвичне природне явище розповідає "Апостроф" з посиланням на AccuWeather.

Фотограф у той день катався по льоду на ковзанах і ставив собі запитання: "Чому лід смугастий?". На щастя, він мав у своїй машині дрон і, запустивши його, побачив красу замерзлої води з висоти пташиного польоту.

Фото: Karl Ramsdell

Кільця нагадували собою сліди крапель під час дощу, однак вони були застиглі та величезні за площею.

Екологи з Університету Манітоби в Канаді знайшли пояснення того, як виникли ці кола: вага снігу, що випав на льоду, викликає початкову тріщину, яка поширюється назовні.

"Кільця на льоду формуються по одному, вони є результатом проникнення води вгору через кільцеву тріщину, після чого вода розходиться колами, доки вага снігу не зламає шар чорного льоду. До того моменту на поверхні накопичується багато крижаної маси, щоб розколоти кригу на краю нового кільця. Кожна наступна тріщина дозволяє воді текти догори, і процес повторюється", - деталізують науковці.

Фото: Karl Ramsdell

Дивовижні кільця на озері були лише в один день, адже наступного ранку зміна погоди стерла "інопланетні" візерунки.

"Я більше ніколи в житті не побачу нічого подібного – це точно. Так було лише один день. Наступного дня сніг зіпсував усе. Пощастило, що у мене був мій дрон!" - написав Рамсделл.

Раніше "Апостроф" розповідав про розкриття вченими загадки "рідкого озера" на Марсі.