RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Розвідка США повідомила про відведення військ РФ від Києва: у мережі показали відео

Сьогодні, 29 березня, міноборони країни-агресора Росії анонсувало скорочення бойових дій на київському та чернігівському напрямах. Це зроблено для того, щоб зосередитись на наступі на півдні та сході України.

Розвідка США стежить за переміщеннями російських окупаційних військ, про це пишуть у CNN.

Росія почала виводити свої батальйонні тактичні групи з прилеглих районів Києва. Наразі частина російських сил відступає на півночі, щоб у подальшому сконцентруватись на півдні та сході.

У розвідці США вважають, що країна-терорист Росія прикриватиме відступ повітряними та артилерійськими бомбардуваннями столиці. Окрім цього, офіційні особи США попереждають, що російські окупанти можуть знову розвернутися за сприятливих бойових умов.

Такий крок країни-агресора відбувся під час переговорів між делегаціями Росії та України у Стамбулі у вівторок, 29 березня.

Білоруси вже побачили рух російських колон зі сторони українського кордону в тилові частини. Очевидці з білруського міста Гомель надіслали відео пересування військової техніки РФ у редакцію місцевого ЗМІ "Єврорадіо". Також було помічено завантаження 70 бойових машин піхоти з маркуванням V і прапорами Росії та російського ВДВ в Речиці (50 км від кордону з Україною) на залізничні платформи. Білоруси стверджують, що колона виїхала з Хойників (теж 50 км від українського кордону, але західніше).

США вважають, що це не короткострокове коригування для перегрупування, а довгостроковий крок, оскільки Росія стикається з нездатністю просуватися на півночі.

"Одним із наслідків, яке турбує США, є збереження єдності європейських союзників за рахунок економічного тиску та військової підтримки, оскільки Вашингтон очікує, що деякі з них чинитимуть тиск на Україну, щоб вона ухвалила мирну угоду, щоб покласти край бойовим діям", - попереджують у CNN.

Окрім цього, білоруське видання "Білорусь головного мозку" взяло коментар у військового експерта про те, чи справді Росія вирішила відмовитися від посягань на всю Україну та обмежитись Донбасом.

"Звичайно, Росія намагатиметься дотискати Україну всіма шляхами, іншого виходу для неї просто немає. Це може розтягнутися на роки, що створить ейфорію перемоги для України, але ціль зрозуміла. Зараз нахрапом взяти не вдалося, потрібен час для зачистки тилів на зайнятих територіях. Потім рух уперед для оточення українських військ біля "Л/ДНР" і надалі", - пояснив фахівець.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в Туреччині обговорювали нейтральний статус для України.