RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вина за масові вбивства мирних українців лежить на Путіні – Білий дім

Кремль і особисто президент РФ Володимир Путін несуть відповідальність за масові катування та вбивство цивільних осіб в Україні.

Про це в ефірі ABC News канал заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

За словами представника Білого дому, напади російських військових на цивільне населення були "страшними ... відверто шокуючіми, але не дивними". Салліван зазначив, що ще до вторгнення до вторгнення американська розвідка мала інформацію, що на найвищому рівні російської влади було прийняте рішення нападати на мирних українців, які виступають проти кремлівській окупації.

Деякі підрозділи російських окупантів можуть катувати і вбивати цивільне населення за власної ініціативи, але в цілому відповідальність лежить на Кремлі та особисто Володимирі Путіні.

"Я дійсно вважаю, що деякі з цих підрозділів брали участь у цих акціях жорстокості, у цих звірствах і військових злочинах без вказівки згори. Але не варто помилятися. Має місце велика проблема масштабних військових злочинів і звірств в Україні, відповідальність за які лежить на Кремлі та на президенті Росії, - заявив Салліван.

Як повідомляв "Апостроф", у Білому домі попередили керівництво України, що звірств з боку російських військових може бути ще більше.

Кремлівські окупанти, проваливши бліцкриг проти України, перейшли до терористичних методів війни: обстрілів міст, взяття заручників, катувань, згвалтуваннь(у тому числі неповнолітніх) і масових убивств цивільного населення. Окремі українські міста та села стали центрами геноциду українців з боку окупантів.