RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

США готують закон про передачу Україні заарештованих російських фондів: яким буде механізм

У США готують законопроект, завдяки якому українці зможуть отримати компенсацію за збитки, завдані російським агресором, із заарештованого фонду РФ.

Про це повідомляє CNN.

Законопроект запропонували члени палати представників Деббі Дінгелл, демократ із Мічигану, та Фред Аптон, республіканець із Мічигану.

Якщо його буде ухвалено, українська сім'я, чий будинок було зруйновано внаслідок бомбардування російськими військовими, зможе подати до суду у Сполучених Штатах. Такий судовий процес може вимагати заміни будинку та майна, а також медичних витрат та компенсації за травми.

Україна також може подати позов до США та використати будь-які російські кошти для допомоги у відновленні лікарень, шкіл та інших споруд, зруйнованих російськими військовими під час цього незаконного вторгнення. Американські громадяни і будь-який бізнес, який зазнав збитків в Україні, також можуть отримати компенсацію.

"Цей законопроект дає українцям можливість притягти Путіна до відповідальності та використати арештовані російські кошти для відновлення свого життя. Цей екстраординарний процес виправданий очевидними воєнними злочинами, скоєними Росією щодо України, особливо щодо цивільного населення, що складається переважно з жінок, дітей та людей похилого віку", - йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що США можуть визнати Росію спонсором тероризму, деякі країни вже у "чорному списку".