RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

США готові передати Україні далекобійні ракетні системи, які здатні знищити Кримський міст

Сполучені Штати найближчим часом будуть готові передати нову партію озброєння для потреб Збройних Сил України, зокрема ракетні системи далекої дії MLRS, які здатні суттєво покращити становище українських військ у повномасштабній війні.

Читайте також: Удар по Дніпру та атаки ворога на сході: онлайн подій війни 27 травня

Про це повідомляють у CNN з посиланням на власні джерела.

Адміністрація президента США Джо Байдена готується надати Україні реактивні системи залпового вогню нового покоління MLRS, яких наші військові потребують найбільше.

На необхідності саме такого озброєння неодноразово наголошували міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, президент Володимир Зеленський та інші посадовці, які вважають, що ці РСЗВ можуть змінити хід війни на користь України, адже американські MLRS запускають ракети на сотні кілометрів та не мають аналогів в українській військовій техніці.

"Адміністрація (Байдена, – ред.) схиляється до того, щоб надати системи (MLRS, – ред.) в рамках розширеного пакету військової та безпекової допомоги Україні, про що може бути оголошено вже наступного тижня", - інформують у виданні.

Також Україна потребує й універсальної високомобільної артилерійської ракеткої системи HIMARS, дальність якої становить 300 кілометрів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Канада передасть Україні 20 тисяч артилерійських боєприпасів стандарту НАТО на потреби ЗСУ в боротьбі з російським агресором. Вони будуть сумісні із новими гаубицями М-777, які Канада також передала.

Також повідомлялось, що майже всі логістичні кораблі США, які призначені для транспортування озброєння, висунулися в сторону України. На цих кораблях знаходяться необхідна військова техніка та інше спорядження, однак є два варіанти, для кого все це назначене.