RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Путіна можна осліпити і розстріляти: у центрі Нью-Йорка з'явилася незвичайна скульптура

Червону скульптуру, яка зображує президента Росії Володимира Путіна, посадженого на іграшковий танк, було встановлено на дитячому майданчику у знаменитому Центральному парку Нью-Йорка.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вбивці без трусів: у Празі на акцію принесли статую голих Лукашенка та Путіна

Про це повідомляє американський телеканал CBS news.

Витвір створив французький художник Джеймс Коломіна, відомий тим, що розміщує свої червоні статуї у нетрадиційних місцях без попереднього оголошення.

"Ця скульптура спрямована на те, щоб засудити абсурдність війни і наголосити на мужності дітей, коли вони стикаються з насильницькими, катастрофічними ситуаціями, викликаними іншими", - написав вуличний художник у пості в Instagram про статую, маючи на увазі війну Росії в Україною і роль самого Путіна у ній.

Маленькі діти одразу ж уподобали скульптуру господаря Кремля — сиплють на неї пісок і розстрілюють із водяних пістолетів, пише видання.

У Instagram Коломіни також зображено дві інші ідентичні червоні статуї Путіна, розміщені в парках по всьому світу. У липні одна з них була створена у барселонському парку Жоана Міро. Місяцем раніше одна з них з'явився в паризькому Люксембурзькому саду.

Нагадаємо, у травні 2022 року в центрі Києві встановили арт-об'єкт із зображенням Путіна, який стріляє собі в рот.