RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Усе тільки починається: у США в захваті від контрнаступу ЗСУ

Переможний контрнаступ українських військ на Харківщині був методично спланованим й став можливий завдяки підтримці міжнародних партнерів Києва.

Про це, як інформує Білий дім, заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен під час робочого візиту у Мехіко.

"Те, що вони зробили, було добре методично сплановано", — сказав Блінкен, описуючи наступи ЗСУ у Херсонській та Харківській областях.

Посадовець зазначив, контрнаступ став можливий завдяки підтримці Сполучених Штатів та інших країн. Але оскільки наступ ще лише розпочався, Блінкен не може прогнозувати, до чого він призведе.

Утім, він має одну чітку мету – повернути ту землю, яка була захоплена агресією Росії, підкреслив державний діяч.

"Ми побачили значний прогрес українців, особливо на північному сході. Він є результатом нашої підтримки, але насамперед це результат надзвичайної відваги та стійкості ЗСУ та українського народу", — наголосив держсекретар.

Росіяни тримають в Україні дуже значні сили, а також техніку, озброєння та боєприпаси, продовжуючи використовувати його без розбору не лише проти українських збройних сил, але й проти цивільних осіб та інфраструктури. Але бачити прогрес, якого досягла Україна - надихає, - наголосив Блінкен, додавши, що Сполучені Штати та багато інших країн продовжуватимуть робити все необхідне для підтримки України.

Нагадаємо, як інформував "Апостроф", став відомий вичерпний список американської військової допомоги Україні, який склали на основі звітів Пентагону.