RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Маск поговорив з Путіним перед публікацією "мирного плану" щодо України: деталі розмови

Перед тим, як опублікувати провокативні повідомлення про "мирний план" для України, американський мільярдер Ілон Маск, як виявилося, розмовляв з главою Кремля Володимиром Путіним.

Про це повідомляє канадсько-американський журнал Vice.

Засновник консалтингової компанії Eurasia Group Ян Бреммер у розсилці для передплатників написав, що Маск сам розповів йому про готовність Путіна піти на переговори. Однак, за умови, що Україна буде нейтральною, а окупований Крим залишиться російським плюс під юрисдикцію Москви віддадуть Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області.

Читайте також: Гучний скандал з твітом Маска: засновник SpaceX відповів Зеленському

Маск сказав Бреммеру, що Путін наголосив на досягненні всіх цих обставин "чого б це не коштувало", навіть якщо доведеться завдати ядерного удару по Україні у разі початку її наступу в Криму.

Мільярдер також сказав Бреммеру, що потрібно "зробити все необхідне, щоб уникнути такого результату".

У свою чергу, Маск заперечує повідомлення про розмови з Путіним. Він відповів одному з користувачів на запитання, чи правда все написане в журналі, що розмовляв з російським президентом лише раз, приблизно 18 місяців тому, і то виключно про космос.

Нагадаємо, що Маск продовжує гнути свою лінію - він знову написав, що деякі східні частини України "надають перевагу" Росії.