RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росіяни розганяють історію про "підрив" американцями "Північного потоку 2": у Білому домі відповіли

Американський 85-річний публіцист, лауреат Пулітцерівської премії та прихильник "теорії змови" Сеймур Герш вважає, що рішення про диверсію на газогоні "Північний потік-2" ухвалив президент США Джо Байден після тривалих обговорень зі своєю командою з нацбезпеки.

Про це розслідувач написав у своєму блозі.

Як стверджує Герш, цей теракт влада США нібито почала готувати задовго до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, але чомусь головним мотивом, за версією журналіста, було побоювання Білого дому, що Німеччина відмовитися надавати Києву військову допомогу.

Читайте також: І знову "Північний потік-2": куди веде Європу газовий шантаж Росії

Герш стверджує, що для атаки на "Північні потоки" ВМС США пропонували застосувати підводний човен, а ВПС — бомби з дистанційним підривником.

До підготовки вибухів безпосередньо причетний радник Білого дому з національної безпеки Джек Салліван, безапеляційно заявив журналіст.

У той же час Білий дім категорично заперечив повідомлення, нібито вибухові пристрої заклали у червні 2022 року водолази Військово-морських сил США. "Це цілковита брехня і повна фікція", – сказала керівниця прес-служби Ради національної безпеки США Ейдрієнн Вотсон у відповідь на прохання російських пропагандистів прокоментувати цю версію.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" з'ясовував, хто може стояти за вибухами, для чого було здійснено підрив "Потоків", і до яких наслідків це могло призвести.