RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Трамп піде "під кримінал": деталі безпрецедентного рішення США

Дональд Трамп став першим в історії експрезидентом США, проти якого буде офіційно відкрито кримінальну справу – це стосується виплати грошей за мовчання порнозірці Стормі Деніелс.

Про це повідомляє DW.

У четвер, велике журі Мангеттена прийняло рішення висунути кримінальні звинувачення проти Трампа. Поки що точна природа звинувачень залишається невідомою, однак справа зосереджується на виплаті грошей порнозірці Стормі Деніелс під час його виборчої кампанії у 2016 році. Окружна прокуратура підтвердила, що прокурори зв'язалися з адвокатом Трампа, щоб узгодити здачу експрезидента владі на Мангеттені.

Читайте також: Байден крутіший за всіх: нейромережа зробила зі світових політиків героїв фільму "Матриця"

Очікується, що Трамп з’явиться в суді штату Нью-Йорк у супроводі агентів Секретної служби у вівторок, де йому можуть пред'явити понад два десятки звинувачень. Інцидент є досить вагомим для США, адже він може вплинути на президентські вибори 2024 року та залишити Трампа у пам'яті як першого колишнього президента, якому були висунуті кримінальні звинувачення.

Нагадаємо, історія, що фігурує у справі, почалась у 2006 році, коли порноакторка Стормі Деніелс зустрілася з Трампом на благодійному гольф-турнірі, й він заплатив їй за інтимні стосунки у готелі біля курортного озера Тахо. Прокурори вважають, що у жовтні 2016 року, у розпалі президентської кампанії, порноактриса отримала в рамках угоди про нерозголошення принаймні 130 тисяч доларів, які насправді були призначені на фінансування передвиборчої кампанії Трампа. Це кримінальний злочин, за який за законами штату Нью-Йорк загрожує до чотирьох років ув'язнення.

Раніше ми писали, що у четвер, 14 липня, померла перша 73-річна дружина колишнього президента США Івана Трамп у своїх апартаментах на Манхеттені.

Вас може зацікавити:

Трамп і Джонсон уже не в топі: політик із найсмішнішою зачіскою став героєм мемів

Автопарк Джо Байдена: фото культових моделей, на яких він їздить

Вибори президента США: стало відоме рішення Трампа щодо висування своєї кандидатури