RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

США готують новий пакет військової допомоги Україні, щоб виправити помилку Пентагону

Адміністрація президента Джо Байдена оголосить про надання Україні нового озброєння на суму 200 мільйонів доларів США вже у вівторок, 8 серпня.

Про це повідомили Reuters офіційні особи США.

Читайте також: Такого ще не бачив світ: в Україні розробляють унікальну зброю

Зазначається, що адміністрація Байдена починає розподіляти $6,2 млрд коштів, виявлених після того, як через бухгалтерську помилку Пентагону було завищено вартість мільярдної допомоги Україні.

У травні Пентагон оголосив, що помилково визначив вищу, ніж гарантована, вартість американської військової допомоги, коли співробітники використовували "відновлювальну вартість" замість "амортизаційної вартості" для підрахунку боєприпасів, ракет та іншого обладнання, надісланих до України.

У виданні зазначають, що Україні потрібна зброя, яку можна було б доставити зі складів США протягом кількох днів або тижнів, щоб вона могла продовжувати свою боротьбу проти вторгнення Росії. Отоє, облікова помилка пішла на користь Києву, оскільки можна було надіслати більше обладнання.

Наразі Вашингтон працює над додатковим бюджетним запитом, щоб продовжити допомогу Києву, повідомили представники США.

Очікуване оголошення про 200 мільйонів доларів США стане першим траншем із несподіваних надходжень у розмірі 6,2 мільярда доларів, які раніше були виділені в рамках повноважень Президента США щодо скорочення військового потенціалу (PDA).

У цей пакет увійде обладнання для розмінування, протитанкова зброя TOW і AT4, гармати та боєприпаси, перехоплювачі ППО виробництва Lockheed Martin Corp (LMT.N) для системи Patriot, ракети з керованою ракетною системою залпового вогню (GMLRS), протитанкові ракети Javelin, виготовлені спільним підприємством між Lockheed і RTX Corp (RTX.N), разом з іншим обладнанням.

Раніше ми повідомляли про те, що Польща передала Україні бойову машину Rosomak.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ отримають сучасні системи Vera-EG: фото, відео та особливості

"Коаліція літаків" та членство України в НАТО: всі подробиці зустрічі "Рамштайн-13"

Нанодрони Hornet та ракети для HIMARS: США готують новий пакет допомоги для України