RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Суд в Нью-Йорку виніс вирок Дональду Трампу: подробиці рішення

Суд в Нью-Йорку визнав екс-президента США Дональда Трампа та його синів відповідальними за шахрайство та скасував бізнес-сертифікацію Trump Organization.

Про це повідомляє CNN.

Читайте також: Безпрецедентний випадок: Трамп першим із президентів США зробив тюремне фото

Повідомляється, що суддя задовольнив клопотання генерального прокурора про спрощений судовий розгляд, визнавши Трампа, його синів та інших такими, що несуть "юридичну відповідальність за постійні порушення" законодавства штату Нью-Йорк. Він визнав фінансові звіти, які Трампи надавали кредиторам і страховикам протягом приблизно десяти років, неправдивими, і сказав, що вони неодноразово займалися шахрайством.

У CNN зазначають, що це рішення є ударом по Трампу та повним відхиленням його аргументів про те, що він не завищував вартість своїх полів для гольфу, готелів, будинків у Мар-а-Лаго та Севен-Спрінгс у фінансових звітах, які неодноразово використовувалися в бізнесі.

Генеральний прокурор вимагав відшкодування збитків у розмірі 250 мільйонів доларів, заборону Трампам працювати в якості керівника компанії в Нью-Йорку та заборону компанії брати участь у комерційних операціях протягом п'яти років.

Трамп засудив це рішення у своїй заяві, звинувативши суддю в тому, що він "виконував накази" генпрокурора, оскільки колишній президент проводить кампанію за повернення в Білий дім.

Як повідомляв "Апостроф", суд над скандальним ексглавою США може серйозно змінити політичну ситуацію в цій державі.

Вас також може зацікавити:

Трампа звинуватили у сексуальному домаганні: суд присяжних ухвалив гучне рішення

"Свободу Трампу": яскраві меми на арешт колишнього президента США

"Наша країна йде в пекло": Трамп виступив перед прихильниками після суду