RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вибори спікера Палати представників США: Скаліз зняв свою кандидатуру

Лідер республіканської більшості в Палаті представників Конгресу США Стів Скаліз зняв свою кандидатуру з виборів спікера через недостатню підтримку серед однопартійців.

Про це повідомляє Foxnews.

Читайте також: Хаос у Конгресі: як відставка Маккарті позначиться на допомозі Україні

Повідомляється, що Скаліз оголосив про своє рішення після закритої зустрічі з колегами-республіканцями в Палаті представників. На прес-конференції Скаліз закликав Республіканську партію об'єднатися заради майбутнього країни.

"Якщо ви подивитесь на останні кілька тижнів, то побачите, що ще є над чим працювати. Є ще люди, які мають свої власні амбіції. Абсолютно ясно, що ми повинні змусити всіх відкласти свої плани та зосередитися на тому, що потрібно цій країні. Ця країна розраховує на те, що ми знову об'єднаємося ", - сказав він.

Скаліз підкреслив, що Палаті представників потрібен спікер, і її робота має продовжуватися.

"Але очевидно, що не всі це вітають. І це провокує розколи, які необхідно вирішити. Я ніколи не приходив сюди заради посади, яка в мене була. Я лідер більшості в Палаті представників, і мені подобається моя робота", - додав Скаліз.

Він заявив, що він наполягатиме на якнайшвидшому обранні нового спікера.

"Я ні з ким не укладав угод. Я впевнений, що на цю посаду буде претендувати багато людей. Але це мають бути люди, які роблять це не для себе та своїх особистих інтересів", - наголосив Скаліз.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Палата представників Конгресу США зняла з посади спікера Кевіна Маккарті. Відставку ініціювали у зв'язку з його домовленостями з Білим домом, що стосувалися затвердження бюджету.

  • Вас також може зацікавити:

У США призначили тимчасового спікера після усунення Маккарті: коли буде голосування

Спікер палати представників США відправлений у відставку: результати голосування

Ні за яких обставин: Байден зробив заяву про Україну після ухвалення бюджету США