RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Трамп переміг на перших республіканських праймеріз

Дональд Трамп здобув переконливу перемогу на перших республіканських президентських праймеріз, які пройшли в Айові у понеділок.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Читайте також: США не допоможуть Європі у разі нападу: Трамп пригрозив виходом з НАТО

За даними Edison Research, після підрахунку 95% голосів, Трамп отримав 51% підтримки виборців, що проголосували. 45-річний губернатор Флориди Рон ДеСантіс зненацька вирвався на друге місце, у нього 21%. У колишнього посла США в ООН Ніккі Хейлі - 19%. Бізнесмен Вівек Рамасвамі, відомий антиукраїнськими заявами, набрав трохи менш як 8% голосів та вибув із перегонів. Він підтримав кандидатуру Дональда Трампа.

У такий спосіб Дональд Трамп закріпив свій статус явного лідера серед претендентів на президентську посаду від Республіканської партії у 2024 році. Опитування показували Трампа явним лідером в Айові протягом кількох місяців, але масштаби його перемоги виявилися приголомшливими.

Результат Трампа відбиває його популярність серед республіканських виборців - навіть після двох імпічментів, його ролі у штурмі Капітолія 6 січня 2021 року і попри 91 кримінальне звинувачення. Майже дві третини учасників голосування підтримали його неправдиві заяви про фальсифікацію результатів виборів, заявивши, що вони не вважають, що Джо Байден одержав президентство легітимно. Понад 60% заявили, що Трамп все одно зможе виконувати обов'язки президента, навіть якщо його визнають винним у скоєнні злочину.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що експерти оцінили ймовірність вторгнення Росії до країн НАТО.

  • Вас також може зацікавити:

Конгрес готовий допомагати Україні, але є одне "але": Байдену висунули ультиматум

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України

У США загрожують суддям, які зняли Трампа з виборів: ФБР почало розслідування