RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Чи має Трамп президентський імунітет у справі щодо штурму Капітолія: суд зробив заяву

Колишній очільник Білого дому Дональд Трамп, як доведено, брав участь у заколоті 6 січня 2021 року, й не має президентського імунітету у справі про штурм Капітолія.

Про це інформує CNN.

Як повідомляється, Федеральний апеляційний суд округу Колумбія одноголосно ухвалив, що Трамп не може посилатись на президентський імунітет для звільнення від відповідальності.

Читайте: Порушив три закони: Трампа офіційно звинуватили у справі щодо штурму Капітолія

У 57-сторінковому рішенні, ухваленому суддями, нагадується про сотні учасників штурму Капітолія, які підлягали кримінальному переслідуванню й у контексті цієї кримінальної справи 45-и президент "став громадянином Трампом", який має такі ж права на захист, як і будь-який інший обвинувачений у кримінальному правопорушенні.

Суд вказує, що Трамп мав імунітет на посаді президента, але більше він не захищає його від цього кримінального переслідування.

Передвиборчий штаб політика вже відреагував на постанову суду, пообіцявши оскаржити її у Верховному суді. "Якщо імунітет не буде наданий президенту, кожен майбутній президент, який залишить посаду, буде негайно звинувачений протилежною стороною. Без повного імунітету президент Сполучених Штатів не зможе належним чином функціонувати!", - вважає керівник кампанії Стівен Ченг.

Апеляційний суд дав Трампу час до 12 лютого для оскарження рішення про імунітет у Верховному суді. Якщо йому це вдасться, кримінальний процес не буде відновлено, поки суд не вирішить, що робити з його проханням про призупинення.

Якщо Трамп не оскаржить це рішення, наступного тижня справу буде повернуто до суду першої інстанції у Вашингтоні для продовження судового розгляду.

Нагадаємо, раніше ми писали про прощальне звернення до нації Дональда Трампа, яке було записано в останній день його повноважень.

  • Вас може зацікавити:

Конкурентка Трампа на виборах звернулася за захистом до спецслужб через погрози

Трамп закликав не допомагати Україні: що сказав скандальний політик

"Ми з Путіним чудово ладнаємо": Трамп зробив заяву щодо закінчення війни в Україні