RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У США можуть заборонити популярну соцмережу: у чому причина

У вівторок, 5 березня, американські законотворці Майк Галлахер та Раджа Крішнамурті презентували законопроект "Про захист американців від програм, контрольованих іноземними противниками", який має заборонити популярну соцмережу ТікТок в Сполучених Штатах.

Про це інформує CNBC.

TikTok володіє китайська компанія ByteDance, якій документ дає 5 місяців, щоб відмовитись від соцмережі. Після цього магазини AppStore і GooglePlay будуть зобовʼязані видалити застосунок зі своїх майданчиків.

Читайте: В Україні п'яні підлітки підпалили сплячого чоловіка та вели онлайн-трансляцію: всі подробиці

Конгресмени аргументують заборону тим, що соціальна мережа несе загрозу національній безпеці США, оскільки вона контролюється комуністичною партією Китаю. Уряд боїться, що Пекін може отримувати доступ до даних американських користувачів.

"Цей законопроєкт є прямою забороною TikTok, незалежно від того, наскільки автори намагаються його замаскувати. Цей закон порушить права 170 млн американців та позбавить 5 млн малих підприємств платформи, на яку вони покладаються, щоб рости та створювати робочі місця", — вже прокоментували ініціативу у китайській компанії.

Водночас ByteDance раніше визнала, що співробітники застосунку неправомірно отримали доступ до даних репортера BuzzFeed і кореспондента Financial Times.

Співробітників, причетних до відстеження журналістів, нібито звільнили.

Варто зазначити, що у грудні 2022 року президент США Джо Байден підписав акт, який забороняє використовувати соцмережі на пристроях, які належать уряду. Білий дім зобов'язав співробітників Міністерства оборони, Міністерства внутрішньої безпеки, Білого дому та Державного департаменту видалити, зокрема, й ТікТок із державних систем.

Нагадаємо, раніше компанія Apple видалила популярний сервіс для створення та перегляду коротких відео TikTok із App Store для користувачів із Росії.

  • Читайте також:

Як тобі таке, Ілон Маск? Конкурент соцмережі "Х" здійснив прорив за добу після відкриття доступу

Їх не цікавлять лайки і репости: три знаки Зодіаку, що добре живуть без соцмереж

В Instagram запустили нову функцію: що зміниться для деяких користувачів