RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

TikTok викрили в постійному стеженні за користувачами: резонансні подробиці

Популярний сервіс TikTok збирає особисті дані користувачів і стежить за ними.

Про це заявив один з користувачів форуму Reddit під ніком bangorlor.

Він "розібрав" TikTok буквально на рядки коду, вивчив алгоритм роботи сервісу та прийшов до висновку, що додаток збирає нетипові для соціальних мереж дані.

Зокрема, додаток цікавиться типом процесора смартфона, кількістю ядер, дозволом дисплея, об'ємом пам'яті, встановленими і навіть недавно віддаленими програмами, IP-адресою, MAC-адресою, іменем точки доступу, наявністю root-прав або джейлбрейка.

За словами автора публікації, сервіс може запитувати дані про розташування кожні 30 секунд.

Протягом тривалого часу інформація на сервери компанії передавалася через незахищений протокол HTTP, і легко могла б бути перехоплена.

Крім того, практично в будь-який момент з серверів TikTok можна ініціювати запит, який буде відразу відтворений на кінцевому пристрої.

Також, якщо користувач починає відстежувати кількість запитів, зроблених сервісом, то їх частота швидко знижується, а додаток "вдає", що ніколи не цікавився даними GPS або буфером обміну власника.

Нагадаємо, що в TikTok користувачі публікують невеликі вертикальні ролики довжиною 15 секунд, які набирають мільйони переглядів. В основному це музичні кліпи, комедійні скетчі, танці, реакції на тренди і інша активність. Спочатку китайський додаток був сервісом для редагування і публікації коротких відео, до яких можна було додавати музику.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що користувачі Youtube зіткнулися з новою шахрайською схемою, творці якої пропонують отримати компенсацію за витік персональних даних в інтернеті нібито від уряду США.