RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Єдина українка в Конгресі заявила, що не голосуватиме за $60 мільярдів для України

Конгресвумен від Республіканської партії США, уродженка України, Вікторія Спартц заявила, що не голосуватиме за сенатський пакет допомоги для України у розмірі 60 мільярдів доларів США.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Читайте також: В США придумали "схему" на $50 мільярдів для допомоги Україні: як працюватиме механізм

"Вікторія Спартц у Сенаті США є єдиною уродженкою України і при цьому вона скептично ставиться до збільшення допомоги власній батьківщині. Вона розповідає про жахи, свідками яких стали її друзі та родина в Україні, після того, як Росія вторглася понад два роки тому. Її 95-річна бабуся померла через кілька місяців після того, як у її квартиру прилетіла бомба. Але коли справа доходить до того, що США планують надіслати багатомільярдну допомогу в Україну, Спартц налаштована скептично. Республіканка з Індіани заявила, що не підтримує нещодавно ухвалений Сенатом пакет, який включає 60 мільярдів доларів США на допомогу Україні, а також кошти для Ізраїлю та Тайваню", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що опозиція Спартц до двопартійного законопроєкту є яскравим прикладом розбіжностей серед республіканців у Конгресі щодо подальшої допомоги Україні на тлі опозиції з боку багатьох виборців Республіканської партії. У низці інтерв’ю Спартц заявляла, що хоче від президента Байдена чіткої стратегії щодо участі США у війні й більш пильного контролю за тим, як витрачається допомога. Вона також хоче, щоб будь-яка допомога, яка надсилається Україні, пропонувалася у вигляді кредиту, і щоб адміністрація приділяла більше уваги питанням, які знаходяться ближче до дому.

"Я розумію важливість цієї битви й наслідки, якщо Росія переможе, але я також не дуже наївна. Якщо у нас не буде належного нагляду, ми не досягнемо наших цілей", - сказала Спартц.

Водночас, представники демократів зазначають, що спочатку вони сподівалися, що Спартц зможе відігравати активнішу роль у підтримці допомоги Україні з боку республіканців.

"Було відчуття, що вона буде однією з тих республіканців, які дійсно готові піти на все, щоб допомогти Україні. На жаль, ми не бачили, щоб вона використовувала свої особисті знання про країну та її політику для ефективного згуртування республіканців", - зазначила конгресвумен від демократів Сара Джейкобс, яка відвідувала Україну разом зі Спартц за кілька тижнів до вторгнення Росії.

Раніше Апостроф повідомляв, що Сполучені Штати передадуть на користь України через Естонію майже 500 тисяч доларів конфіскованих російських активів.

  • Вас також може зацікавити :

Країна НАТО надасть 21 млн доларів на відбудову Миколаєва

Якщо Штати не дадуть гроші, у нас залишиться два варіанти - нардеп Юлія Клименко

Україна отримала від Канади велику суму: на що підуть гроші