RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Байден готує рішення, від якого росіяни жахнуться

Президент США Джо Байден розглядає два варіанти впливу на агресивні дії Росії: зняти обмеження на використання Україною західної зброї для завдання ударів по військових об'єктах на території Росії та покарати Китай за постачання ключових технологій для ВПК РФ.

Про це пише The Washington Post.

Читайте також: Україна має право захищатися: Столтенберг закликав Захід скасувати табу на удари по Росії

Зазначається, що ці кроки будуть значною ескалацією для ретельно вивіреної політики Байдена щодо підтримки України. А той факт, що такі кроки зараз розглядаються, показує зростаючу стурбованість адміністрації вразливістю України на полі бою.

Держсекретар Ентоні Блінкен заявив про жорсткішу позицію після недавніх візитів до Пекіна та Києва. Перебуваючи в Пекіні, наприкінці квітня він сказав, що Китай "допомагає посилити найбільшу загрозу для Європи" з часів розпаду Радянського Союзу, і зазначив, що Сполучені Штати обмірковують нові санкції проти китайських компаній та фінансових установ. Потім Блінкен відвідав Київ і закликав колег з адміністрації Джо Байдена переглянути заборону застосування Україною американської артилерії та ракет малої дальності по військових об'єктах на території Росії.

Офіційні особи США стурбовані тим, що Росія зосереджує війська та техніку прямо на кордоні для нападу на Харків та інші міста на сході України. Американська артилерія та ракети малої дальності могли б вразити ці цілі. Але на цей час Сполучені Штати обмежують їх застосування, тому ЗСУ не можуть завдати удару по великих російським центрах матеріально-технічного забезпечення та збору військ. Але ситуація може змінитися, оскільки інші країни НАТО чинять тиск на Байдена, щоб той послабив контроль.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у США почали обговорювати зняття табу на удари по РФ.

  • Вас також може зацікавити:

Перейти чергову "червону лінію" вдасться? Коли США дозволять пускати свої ракети по Росії

Застосування зброї по цілях у Росії: чи отримає Україна дозвіл і у чому проблема

Україна може отримати дозвіл на удари по РФ: який крок може стати ще болючішим для Кремля