RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Що чекає на Трампа, якщо його визнають винним: найбільш ймовірні сценарії

У разі визнання винним експрезидента США Дональда Трампа у справі про виплату "грошей за мовчання" актрисі фільмів для дорослих Стормі Деніелс, він може зіткнутися з низкою жорстких і "образливих" обмежень.

Про це пише The Washington Post.

Читайте також: Трамп заявив, що "бомбив би Москву", якби був президентом

Колишні прокурори окреслили низку ймовірних подій, які доведеться пережити Трампу, якщо його визнають винним за будь-яким звинуваченням у справі, що включає 34 пункти у фальсифікації ділової документації. Зокрема, імовірної виплати Трампом 130 тисяч доларів США актрисі фільмів для дорослих Стормі Деніелс, щоб вона не розповіла про сексуальний контакт, який, за її словами, в них був.

Після винесення вердикту в Трампа можуть виникнути надзвичайні наслідки. Наприклад, як Секретна служба захистить його, якщо його відправлять до в'язниці, і чи буде йому дозволено відвідувати передвиборчі заходи, якщо його засудять до домашнього арешту, враховуючи цей вплив на репутацію Трампа як колишнього президента і ймовірного кандидата від республіканців у президенти США на виборах в листопаді.

Експерти з правових питань заявили, що ув'язнення малоймовірне для 77-річного Трампа, в якого немає судимостей.

Звинувачення у скоєнні тяжкого злочину класу Е караються позбавленням волі на строк від 16 місяців до чотирьох років. Серед ключових питань, які необхідно вирішити, якщо Трамп буде засуджений, чи загрожуватиме йому будь-яка форма тюремного ув'язнення, або в державній установі, або в приватному приміщенні, або менш обмежувальний вердикт у вигляді випробувального терміну.

Засудження не позбавляє його права балотуватися на пост президента або обіймати посаду президента у разі його обрання.

Під час судового розгляду прокурори з офісу окружного прокурора Манхеттена Елвіна Брегга заявили, що Трамп хибно відобразив у деклараціях виплати Стормі Деніелс як судові витрати і заявив, що вони були неправомірними видатками на передвиборчу кампанію.

Адвокати, своєю чергою, заявили, що Трамп, який не визнав себе винним, провадив особисті виплати, щоб захистити свою сім'ю від ганебного викриття.

Присяжні, які у вівторок заслухали завершальні аргументи адвокатів та прокурорів, мають одноголосно погодити обвинувальний або виправдувальний вирок.

Раніше "Апостроф" розповідав, чому президент США Джо Байден не поїде на саміт миру до Швейцарії.

  • Вас також може зацікавити:

Припинення вогню в обмін на допомогу: подробиці "плана Трампа" для України

Між Трампом та Байденом: чого чекати Україні від виборів у США

Трамп дав відмашку? Чому Конгрес США підтримав допомогу для України