RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

18 вересня

Всі новини

Рейтинги зростають: Гарріс підвищує свої шанси проти Трампа

Кандидатуру віцепрезидентки США Камали Гарріс підтримує більшість зареєстрованих виборців Демократичної партії, що робить конкуренцію між кандидатами тіснішою. На загальнонаціональному рівні Гарріс отримує підтримку 46% зареєстрованих виборців у США, а Трамп - 49%.

Про це інформує CNN, посилаючись на опитування.

В матеріали зауважують, що президентська виборча кампанія 2024 року між віцепрезиденткою Камалою Гарріс і колишнім президентом Дональдом Трампом, ймовірно, розпочнеться без явного лідера.

Відповідно до показників, Трамп має 49% підтримки серед зареєстрованих виборців по всій країні проти 46% у Гарріс, що знаходиться в межах похибки вибірки опитування. "Це більш тісна конкуренція, ніж показало попереднє цьогорічне опитування CNN щодо протистояння між Байденом і Трампом", – йдеться у повідомленні.

Також опитування показало, що виборці широко підтримують як рішення Байдена піти у відставку, так і його вибір залишитися на посаді до кінця свого терміну. Виборці-демократи і виборці, які схиляються до демократів, з ентузіазмом ставляться до Гарріс і готові об'єднатися навколо неї як нового ймовірного кандидата в президенти, навіть попри те, що вони залишаються глибоко розділеними в питанні про те, чи повинен демократичний наступник Байдена прагнути продовжувати його політику, чи прокладати новий курс.

Нове опитування виявляє деякі критичні зрушення в перші дні перегонів між кандидатами. Камала Гарріс утримує 95% тих, хто раніше заявляв, що підтримує Байдена, тоді як Трамп зберігає підтримку 92% своїх колишніх прихильників.

Ті, хто раніше заявляв, що не підтримав би ні Байдена, ні Трампа у двосторонньому змаганні, зараз розподілилися наступним чином: 30% за Гарріс і 27% за Трампа, а решта заявили, що проголосують за когось іншого або не братимуть участі у виборах цього року.

Половина тих, хто підтримує Гарріс у новому опитуванні (50%), кажуть, що їхні голоси більше на її підтримку, ніж проти Трампа.

CNN наголошує: "Це драматичний зсув у порівнянні з динамікою перегонів Байден-Трамп, яка була сфокусована на Трампі. Серед прихильників Байдена в червневому опитуванні CNN лише 37% сказали, що голосують переважно на підтримку президента".

Читайте також в "Апостроф", як колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін оцінив шанси віцепрезидентки США Камали Гарріс на президентських виборах в США проти Трампа.