RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Якою буде підтримка України з боку США – американський генерал дав прогноз щодо Гарріс і Трампа

Результати виборів президента США можуть сильно вплинути на військову допомогу Україні.

Про це сказав колишній командувач військами США в Європі, генерал НАТО Бен Ходжес в інтерв'ю DW.

Так, за його словами в Штатах побоюються, що кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп скоротить допомогу Україні. Але водночас у оглядачів є великі сумніви в його перемозі, на що зокрема вплинув вибір Трампом своїм майбутнім віце-президентом скандального губернатора-ізоляціоніста, прихильника традиційних цінностей і конспірологічних ідей Джей Ді Венса.

"Якщо президентом стане Трамп, то припускають, що обсяги американської військової допомоги скоротяться, хоча більшість у Конгресі підтримують Україну. Тим більш кампанія Трампа наразі не виглядає як така, що може залучити більше людей. Слова та дії Трампа і сенатора Венса можуть призвести до багатьох помилок, зокрема таких, які вдарять і по них самих", - заявив він.

Фото: AP

Тим часом, генерал зазначає, що кандидатка від демократів Камала Гарріс обрала своїм віце-президентом більш досвідченого і поміркованого Тіма Уолза, який є прихильником України.

"Я припускаю, що команда Гарріс скоріше нарощуватиме допомогу Україні ніж скорочуватиме. Про це свідчить її вибір віце-президента, губернатора Уолза – це проукраїнський яструб. Проте багато що залежить від складу Конгресу", - заявив Ходжес.

Як повідомляв "Апостроф", серед демократів вважають, що віце-президентка в адміністрації Джо Байдена Камала Гарріс вже перебрала на себе певні функції щодо допомоги Україні з боку США.

Раніше портал CookPolitical повідомив, що Камала Гарріс випереджає Трампа в 5 з 7 "спірних" штатах.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітАмерика
Теги: