RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Завербовано у Росії: КНДР опублікувала відео допиту організатора замаху на Кім Чен Ина

Північнокорейський портал Uriminzokkiri опублікував у YouTube відео за участю людини, яка зізнається в плануванні замаху на лідера КНДР Кім Чен Ина.

Про це повідомляє "ГОРДОН".

За даними МДБ КНДР, виконавцем вбивства нібито мав стати громадянин Північної Кореї Кім Сон Ір, який в 2014 році працював в Хабаровському краї Росії, де був завербований південнокорейської розвідкою.

Теракт мав відбутися під час військового параду. У МГБ стверджують, що Кіму передавали техніку для зв'язку і гроші для підкупу співучасників планованого злочину.

За словами Кім Сон Іра, його було обдурено ворожою пропагандою проти республіки, і його втягнули в "жахливий злочин" спецслужби Південної Кореї і США.

Серед способів замаху розглядалося використання отруйної речовини і спеціального пристрою для її розпилення, розповів він. Також у ролику показано планшетний комп'ютер і смартфон південнокорейської компанії Samsung - з їх допомогою, імовірно, велося листування з розвідкою Південної Кореї.

Відзначимо 5 травня міністерство держбезпеки (МДБ) КНДР повідомило, що Центральне розвідувальне управління США спільно зі спецслужбами Південної Кореї мали намір "направити у країну терористичне угрупування" для ліквідації північнокорейського лідера Кім Чен Ина за допомогою біохімічного речовини.

Нагадаємо, вчора, 19 травня, США направили авіаносець "Рональд Рейган" до Корейського півострова для спільних навчань з авіаносцем "Карл Вінсон" на тлі зростання напруженості в даному регіоні.