RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Скористалися Олімпіадою: стало відомо про успіхи ракетної програми КНДР

Північна Корея останнім часом продемонструвала прогрес в своїй програмі з розробки балістичних ракет.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на інформацію розвідувальних служб США.

Зокрема, КНД досягла певного успіху в ракетній програмі під час проведення Зимових Олімпійських іграх-2018 в південнокорейському місті Пхенчхан.

Також звертається увага, що Пхеньян продовжує стикатися з труднощами технічного плану щодо проблем з повторним входом боєголовок в атмосферу Землі.

Як передає телеканал, безліч джерел у Білому домі заявляють, що дипломатичний метод є переважно при вирішенні проблеми ракетної програми КНДР і переконують в існуванні способів, які можуть допомогти вирішити цю проблему без застосування тотальних військових дій.

США вважають, що Північна Корея продовжує працювати над поліпшенням ракетних двигунів, мобільних пускових установок і виробництвом сильний боєголовок. Однак на даний момент залишається невідомим, чи здатна КНДР до масового виробництва компонентів для балістичних ракет.

Також підкреслюється, що прерогатива рішення на нанесення удару по КНД залишається за президентом США Дональдом Трампом.

Як повідомляв "Апостроф", КНДР протягом декількох років поставляла в Сирію матеріали, які могли використовуватися при виробництві хімічної зброї.