RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На виставці в Китаї показали військовий вертоліт, схожий на НЛО: опубліковані фото

У Китаї відкрилася вертолітна виставка China Helicopter Exposition 2019, де показали незвичайний експонат - повітряний транспорт Super Great White Shark у вигляді літаючої тарілки.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Naked Science.

Розробники відзначили, що вибрали незвичайну форму для підвищення швидкості - передбачається, що транспорт зможе розвивати швидкість до 650 кілометрів на годину. Екіпаж судна складуть дві людини.

При цьому експерти вказують, що концепт транспорту буде складно реалізувати: аналогічний Umbrella Plane американського інженера Ченса Воута так і не вдалося підняти в повітря в 1911 році, також німецький конструктор Генріх Фокке в 1939 побудував схожий апарат, але він також не здійснив вертикальний зліт. При цьому були і більш вдалі кейси - американські тарілкоподібні Vought V-173 і Vought XF5U у 1940-х роках вдалося підняти, але вони виявилися незручними, а радянський ЕКІП в 1980-х роках піднявся в повітря всього на 10 метрів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Китаї пройшов найбільший в історії військовий парад до 70-річчя КНР, де прийняли участь 15 тисяч військових, показали 580 одиниць техніки, а також новітню балістичну ракету.