RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Чи можна повторно заразитися коронавірусом: з'явилися результати нового дослідження

Вчені з Південної Кореї заявили, що коронавірусом COVID-19 не можна заразитися повторно, відповідно у тих, хто їм перехворів, виробляється імунітет.

Коронавірус "підбирається" до Путіна: як змінюється ситуація в Україні і світі

Про це повідомив глава Державного комітету з контролю за інфекційними та вірусними захворюваннями О Мюнг-Дон на брифінгу, який транслювався у відкритому доступі.

При цьому чиновник підтвердив, що в ряді випадків в організмі пацієнтів, що видужали, виявляли сліди COVID-19, і уточнив, що це нешкідливі для пацієнта і оточуючих "мертві сліди". За його словами, їх можна виявити при тестуванні протягом двох місяців після лікування.

Також О Мюнг-Дон додав, що коронавірус не може викликати хронічні захворювання і цим відрізняється від ВІЛ та окремих видів гепатиту.

Головний радник уряду Великобританії з питань науки сер Патрік Велланс і головний радник Бориса Джонсона з питань медицини професор Кріс Вітті погодилися з висновками корейських фахівців.

Слід зазначити, що до цього Всесвітня організація охорони здоров'я стверджувала, що покладатися на дослідження про наявність антитіл в організмі пацієнтів, які були вилікувані від коронавірусу, не слід. Таким чином, ВООЗ не поспішає визнавати висновки про неможливість повторного зараження COVID-19.

Як повідомляв "Апостроф", раніше китайські вчені оголосили, що пацієнти після зараження коронавірусомCOVID-19 можуть носити патоген в легенях і стати рознощиком захворювання, навіть якщо вірус було вилікувано.