RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В Індії виявили перший випадок "жовтого" грибка - небезпечніший, ніж "чорний" і може вбити

В Індії, де падіння імунітету населення через коронавірус спровокувало спалах мукормікозу - дуже рідкісної інфекції, яку також називають "чорним грибком", медики зафіксували перший випадок так званого "жовтого грибка".

Про це повідомляє видання DNA India.

Пацієнта з цією рідкісною хворобою було виявлено в індійському місті Газіабад (штат Уттар-Прадеш). Лікар-отоларинголог місцевої лікарні Брайя Пал Тяги назвав симптоми, які супроводжують прояву "жовтого грибка".

За його словами, пацієнти відчувають млявість, втрату апетиту і ваги, у них спостерігається погане загоєння ран, з'являються проблеми функціонування деяких внутрішніх органів і некроз тканин.

Подробиці про пацієнта, у якого виявлено цю хворобу, повідомило агентство ANI. Йому 45 років, він знаходився в лікарні з діагнозом COVID-19 і вже видужував. Однак, під час перебування в лікарні у нього проявилися симптоми "жовтого грибка. Пацієнт не міг відкрити очі через набряк, у нього почалася кровотеча з носа.

Єдиним засобом лікування цього смертельного захворювання є ін'єкція протигрибкового препарату широкого спектру дії - амфотерицину B.

Зараження "жовтим грибком" відбувається через недотримання норм гігієни і харчування прогнилими продуктами. Ця інфекція набагато небезпечніша, ніж два інші її різновиди - "чорний" і "білий" грибок. Він може викликати поліорганну недостатність і некроз.

Медики вважають, що більш активне зараження грибком в даний час відбувається через зниження імунітету деяких хворих під час лікування стероїдами при важкій формі COVID-19.

Як повідомляв "Апостроф", раніше судинний хірург з клініки в Делі Амбаріша Сатвік опублікував фото довгого тромбу, який витягли у пацієнта з COVID-19. У таких хворих тромбоз судин є дуже частим ускладненням.