RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

КНДР запустила балістичні ракети в Східному морі під час візиту Блінкена: подробиці

В понеділок, 18 березня, державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Сеула на багатосторонню міністерську конференцію. В цей час КНДР, президент якої раніше відвідав навчання танкових частин, випустила кілька балістичних ракет малої дальності до Східного моря.

Про це повідомляє видання Yonhap з посиланням на південнокорейських військових.

Читайте також: Південна Корея вперше отримала супутникові фото столиці КНДР

В той день Ентоні Блінкен прибув до Сеула для того, щоб долучитись до саміту, що збирає вищих урядовців приблизно з 30 країн.

Сам запуск відбувся майже через місяць після того, як Північна Корея запустила нову крилату ракету "земля-море" Padasuri-6. Минулий запуск стався 14 лютого та пройшов зі східного узбережжя КНДР.

Наразі це вже другий запуск балістичної ракети КНДР після першого пуску 14 січня, коли КНДР запустили твердопаливну балістичну ракету середньої дальності з гіперзвуковою боєголовкою.

Цього разу запуск відбувся через кілька днів після завершення між Сеулом і Вашингтоном щорічних навчань "Щит свободи", мета яких зосереджена на зміцненні стримування ядерної та ракетної загроз Північної Кореї. Натомість сама Північна Корея подібні навчання вже давно засуджує, вважаючи це "репетиціями перед вторгненням".

Вказується, що Об'єднаний комітет начальників штабів (The Joint Chiefs of Staff або JCS) виявив запуски ракет в районі Пхеньяна між 7:44 та 8:22 ранку, які пролетіли близько 300 кілометрів і впали в Східному морі.

Yonhap передає слова високопоставленого військового чиновника: "Північна Корея випустила щонайменше три ракети, і їх траєкторії були схожі на траєкторії KN-24".

Це балістична ракета з дальністю польоту до 410 км, що витримує навантаження до 400-500 кг.

ЗС Південної Кореї вказали на негайне виявлення та відстеження ракет. Пізніше вони також поділились цими даними з США та Японією. В JCS вказали наступне:

"Ми рішуче засуджуємо останній запуск ракети Північною Кореєю, який є явною провокацією, яка серйозно загрожує миру та стабільності на Корейському півострові".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому Північна Корея стала для Росії "братською".

  • Вас також може зацікавити:

На фоні занепокоєнь: чому Іран не боїться брати приклад з КНДР

"Санкції" в дії: в ракетах КНДР виявили 75% компонентів виробництва США

Куди долетять ракети Північної Кореї: приватна розвідка США опублікувала карти