RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Кім Чен Ин покерував стрільбами з надвеликих РСЗВ: атакували крихітний острівець, фото

Північна Корея за останній час активізувала свої ракетні випробування. Цього разу Кім Чен Ин керував проведенням тренувань, під час яких відбувся запуск ракет з надвеликих реактивних систем залпового вогню KN-25.

Про це повідомляло видання Yonhap.

Читайте також: Кім Чен Ин з танку закликав війська готуватися до війни: фото

В повідомленні вказано, що під час таких тренувань із застосуванням надвеликих реактивних систем залпового вогню Кім Чен Ин також був присутній. Він закликав, як вказує видання, до "вдосконалення готовності знищити столицю противника за допомогою основних ударних засобів". Таким чином корейський диктатор нібито хоче переконати світ у потенційно катастрофічних наслідках в разі виникнення війни.

Видання з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) зауважує, що напередодні Кім спостерігав за "залповими" навчаннями артилерійських підрозділів у західному регіоні країни, тоді використовувались 600-мм реактивні системи залпового вогню.

Додається, що раніше ЗС Південної Кореї спостерігали за запуском кількох балістичних ракет малої дальності з районів поблизу Пхеньяна, котрі рухались в бік маленького острівця, експерти розцінюють, що це була надвелика реактивна система залпового вогню KN-25.

Варто зауважити, що ця надвелика ракетна система залпового вогню класифікується як ракета малої дальності, яка може охопити всю територію Південної Кореї. На неї також можна встановити тактичну ядерну боєголовку.

Кім назвав цю систему одним із "основних ударних засобів" своєї армії, наголосивши на її важливій ролі: "Він сказав, що необхідно ще більше переконати ворогів, що якщо вибухне збройний конфлікт і війна, їм ніколи не уникнути катастрофічних наслідків".

"Нищівні наступальні засоби, якими володіє наша армія, повинні більш ретельно виконувати свої місії з блокування і придушення можливості війни з постійною бездоганною готовністю зруйнувати капітал противника і структуру його військових сил", - цитує ЦТАК.

Окрім того, Північна Корея також провела випробування з імітації вибуху снаряда в повітрі над ціллю.

Фотографії, що опублікувало видання, показують 6 ракет, котрі були запущені одночасно. Проте за даними Південної Кореї, тоді було значно більше запусків.

Зокрема ось як на брифінгу про перші запуски відгукувався речник Об’єднаного комітету начальників штабів підполковник Лі Чан Хюн:

"…фото схоже, показують перші одночасні запуски, і ми вважаємо, що після цього було більше запусків".

Нагадаємо, раніше Південна Корея вперше отримала супутникові фото столиці КНДР.

  • Вас також може зацікавити:

Росія отримує артилерію з КНДР: стали відомі деталі

"Санкції" в дії: в ракетах КНДР виявили 75% компонентів виробництва США

Корейські ракети у росіян: у Євросоюзі готують пакет санкцій для КНДР