RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Вибухнула в повітрі: КНДР здійснила невдалий запуск балістичної ракети

В середу, 26 червня, Північна Корея здійснила запуск балістичну ракету в напрямку Японського моря, проте запуск виявився невдалим – ракета вибухнула в повітрі.

Про це пише Yonhap.

Південнокорейські військові орієнтовно о 5:30 ранку (за місцевим часом) фіксували пуск ракети з району Пхеньяна або поблизу нього. Зауважують, що Північна Корея могла проводити випробувальний запуск гіперзвукової ракети.

Військове джерело повідомило Yonhap, що Північ, схоже, провела випробування гіперзвукової ракети, але, як вважається, випробування закінчилося невдачею після того, як ракета пролетіла близько 250 кілометрів.

Пізніше представник JCS повідомив, що військові розглядають можливість запуску гіперзвукової ракети, зазначивши, що ракета вибухнула в повітрі над водами біля східного узбережжя Північної Кореї.

"За словами чиновника, диму від ракети було більше, ніж під час попередніх запусків, що вказує на можливість проблем зі згорянням. Чиновник додав, що ракета, можливо, працює на твердому палив", – йдеться в повідомленні.

Крім того, Yonhap додає, що запуск відбувся після того, як КНДР розкритикувала прибуття до Південної Кореї американського авіаносця USS Theodore Roosevelt і попередила про прийняття "надзвичайних і нових" заходів стримування проти того, що вона назвала "провокаційним" актом.

Раніше ми також повідомляли, що під час свого дводенного візиту до Північної Кореї російський диктатор Володимир Путін підписав договір з Ким Чен Ином про всеосяжне стратегічне партнерство - він передбачає "негайне" надання взаємної допомоги у разі агресії проти однієї з країн.