RU  UA  EN

Четвер, 17 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.90
Світ

Новини

17 жовтня

Всі новини

КНДР оголосила Південну Корею «ворожою державою»

Північна Корея оголосила Південну Корею «ворожою державою», внісши відповідні зміни до конституції країни.

Про це пише Reuters.

Зауважується, що національні збори країни внесли зміни до конституції згідно з обіцянкою диктатора Кім Чен Ина відмовитися від об'єднання як національної мети.

На тлі цього інформаційне агентство ЦТАК згадало, що у вівторок військові підірвали ділянки автомобільного і залізничного сполучення з Південною Кореєю в рамках законних дій проти ворожої держави. Деякі ділянки автомобільних доріг і залізниць на північній стороні кордону тепер повністю заблоковані в рамках «поетапного повного відокремлення своєї території» від Південної Кореї, сказано в повідомленні.

ЦТАК цитує офіційну заяву Північної Кореї: "Це неминучий і законний захід, вжитий відповідно до вимог Конституції КНДР, яка чітко визначає РК (Республіка Корея або Південна Корея - "Апостроф") як ворожу державу".

Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) процитувало представника міністерства оборони, який заявив, що країна зробить подальші кроки для «постійного зміцнення закритого південного кордону», але не згадало про будь-які інші зміни до конституції, які наказав внести лідер Кім Чен Ин.

Південна Корея «рішуче засуджує» зміну конституції і визначення її як ворожої держави, і не відступить від своїх зусиль щодо мирного возз'єднання, заявило Міністерство об'єднання, яке займається зв'язками з Північчю.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що Північна Корея підірвала ділянки доріг на своїй території, які з'єднували південну частину півострова з північчю. Це сталося після того, як КНДР звинуватила Сеул у запуску безпілотників над Пхеньяном.