RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Китай посів друге місце за обсягом інвестицій в Угорщину

Міністр Закордонних справ Угорщини Петер Сійярто під час відеоконференції з Міністром закордонних справ Китаю Ваном І, заявив, що Китай у 2021 році посів друге місце за обсягом інвестицій в Угорщину.

Про це повідомляє видання HUNGARY Today.

За словами Міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, минулого року Китай був найбільшим інвестором Угорщини, а цього року посів друге місце після Південної Кореї. Також глава угорського МЗС заявив, що обсяг двосторонньої торгівлі між Китаєм та Угорщиною збільшився на 21% цього року і в серпні досяг 8 мільярдів доларів, тоді як обсяг угорського експорту до Китаю збільшився на 33%.

Сійярто також повідомив, що Угорщина та Китай продовжать співпрацю у сфері постачання та виробництва COVID-вакцин, оскільки Китай висловив готовність вести переговори про виробництво вакцини Sinopharm в Угорщині на основі ліцензії.

Крім того, Петер Сійярто повідомив, що уряд Угорщини готовий надати доступ до досвіду Угорщини, який був отриманий при використанні китайської вакцини, якщо це необхідно в процесі ліцензування вакцини Європейським агентством лікарських засобів.

Слід зазначити, що Угорщина першою з країн ЄС почала застосовувати COVID-вакцину китайської компанії Sinopharm для імунізації населення, про що раніше повідомляв Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.