RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Російським літакам заборонили приземлятися в Китаї: перші подробиці

У Китаї влада заборонила приземлятися в країні літакам Boeing та Airbus російських авіаперевізників з одночасною реєстрацією у двох юрисдикціях.

Про це інформує видання РБК із посиланням на власні джерела.

Таке рішення пов'язане з тим, що у травні авіаційна китайська влада зобов'язала абсолютно всіх авіаперевізників надати оновлене електронне портфоліо (з інформацією про повітряні судна, власників авіакомпаній, а також договорами про наземне обслуговування).

Така процедура стандартна, проте недавно в КНР її дещо підкорегували.

Російські авіакомпанії поновили портфоліо. Однак, не змогли надати на запит Китаю уточнену інформацію про те, що імпортні літаки російських перевізників офіційно зняті із реєстрації за кордоном.

З огляду на це, в рамках міжнародного авіазаконодавства, Китай відмовив у польотах на таких суднах.

Наразі вимоги щодо "чистоти" літаків в плані реєстрації висувають також інші держави, зокрема Туреччина. Вона теж відмовляє у дозволах на польоти літакам "з подвійною реєстрацією", зауважив співрозмовник.

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен раніше заявляв, що Китаю, який обіцяв не нападати на Україну, зрештою доведеться зробити вибір у нинішній ситуації, оскільки він "позначається на його репутації у світі".