RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Названий новий прем'єр Великої Британії: опубліковано фото

Нинішній міністр внутрішніх справ Великої Британії Тереза Мей стає новим британським прем'єр-міністром, після того, як нинішній прем'єр Девід Кемерон вирішив залишити цей пост у зв'язку з результатами референдуму про вихід Британії з Європейського Союзу (Brexit).

"Новий прем'єр Британії Тереза Мей: її конкурентка знялася з виборів. Кемерон звільняє кабінет вже сьогодні", - написав у своєму Twitter журналіст кремлівського пулу Дмитро Смірнов і опублікував фото Мей.

Як повідомляє BBC, міністр енергетики Андреа Лідсом вирішила відмовитися від боротьби за лідерство в консервативній партії, завдяки чому її конкурент Тереза Мей стала єдиним кандидатом на цю посаду.

Лідсом підкреслила, що її конкурент у боротьбі за крісло Тереза Мей є "ідеальним" кандидатом для реалізації рішення про Brexit і побажала їй "величезного успіху".

Таким чином, від п'яти претендентів місце Девіда Кемерона на чолі консервативної партії (і на пост прем'єр-міністра Великої Британії) залишився один безальтернативний кандидат – Тереза Мей, оскільки інші кандидати, такі як Майкл Гоув, екс-мер Лондона, Бори Джонсон і Дункан Сміт (екс-лідер торі), відмовилися від боротьби раніше.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", на новинах про результати референдуму курс британського фунту впав більше ніж на 10%, опустившись нижче позначки $1,35 – найнижчого рівня з 1985 року.