RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В ЄС зробили важливий висновок у зв'язку з розквітом російської пропаганди

Євросоюзу запропонували створити обов'язковий регістр лобістських організацій для протидії зростаючому впливу російських ЗМІ в Європі.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на доповідь аналітичного центру Martens Centre.

Автори доповіді "Ведмідь в овечій шкурі: Російські організації в ЄС, фінансовані урядом" заявили, що російські ЗМІ поширюють вплив на жителів Європи. Серед таких ЗМІ найчастіше згадується агентство Sputnik, телеканал RT і проект «Російської газети» Russia Beyond the Headlines.

"Їх мета — створити у європейської громадської думки позитивний погляд на політику Росії та повагу до її значних владних амбіцій... явна або прихована підтримка цих організацій повинна стурбувати ЄС", — йдеться в повідомленні.

Автори дослідження закликали ЄС розвивати концепцію, яка буде підкреслювати, що Євросоюз — це сила, де важливі права людини, верховенство права, свобода і рівність. Крім того, на їхню думку, ЄС має посилити свою інформаційну роботу, щоб "європейці знайшли здатність чинити опір російській пропаганді".

"На рівні ЄС необхідно впровадити обов'язковий регістр лобістських організацій, регульований незалежним органом", — йдеться в документі.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі висміяли російську пропаганду.