RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Відомого вченого, який передбачив кінець світу, госпіталізували в ЄС

Відомий британський астрофізик Стівен Хокінг, який нещодавно зробив заяву про те, що кінець світу неминучий в найближчу тисячу років, був госпіталізований в Італії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника Хокінга, передає РИА Новости.

74-річний Хокінг був госпіталізований після того, як зустрівся з Папою Римським Франциском. В Італії він брав участь в конференції, яка проходила в Папської академії наук.

У римську клініку Джемелли Хокінга доставили в ніч на п'ятницю, 2 грудня. Як повідомляють джерела, стан вченого лікарі розцінюють як важкий, за їхніми словами, ймовірно, що Хокiнг залишить клініку вже сьогодні.

Стівен Хокінг вже давно повністю паралізований через хворобу, але незважаючи на це, він веде активне життя і займається наукою. З оточуючими Хокінг спілкується за допомогою комп'ютерного синтезатора мови.

"Хокінг — еталон мужності людини у боротьбі з хворобою. Параліч, потім втрата можливості говорити... Це не схилило його, навпаки, він прожив гідне життя і донині займається наукою. Сподіваюся, що все обійдеться і вiн проживе ще багато років", "Хокінг — видатний фізик нашого часу. Може, і не Ейнштейн, але близько до цього. Є його книги, до речі, дуже цікаві. Про теорію струн, 11 вимірювань... Унікальний фізик", — коментують госпіталізацію Хокінга користувачі інформаційного ресурсу РИА Новости.

Як повідомляв "Апостроф", перед госпіталізацією Стівен Хокінг повідомив громадськості, що зараз настає найнебезпечніший час для планети Земля.