RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Лідери Франції, Німеччини і РФ обговорили ситуацію на Донбасі

Президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін в ході телефонної розмови обговорили ситуацію на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Олланд, Меркель і Путін відзначили загострення обстановки вздовж лінії розмежування на Донбасі і недостатню результативність роботи в Тристоронній контактній групі. Також була відзначена необхідність нарощування зусиль по зниженню напруженості на Донбасі та забезпечення виконання мінських угод, включаючи обмін полоненими.

Сторони домовилися надати додатковий імпульс діяльності в нормандському форматі, в зв'язку з чим на найближчий час заплановано проведення "низки спільних заходів на різних рівнях".

У свою чергу Франсуа Олланд, як повідомляє "112 Україна" з посиланням на прес-службу французького президента, сказав, що режим перемир'я на Донбасі від 24 грудня поточного року має бути реалізований по всій лінії фронту. Також Олланд заявив про необхідність термінового прогресу з гуманітарних питань: звільнення полонених у форматі "всіх на всіх" та відновлення стійкого водопостачання.

Як повідомляв "Апостроф", Росія не стала заперечувати проти появи на Донбасі озброєної місії ОБСЄ.