RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Норвегії заявили про зростання загрози з боку Росії

Військова розвідка Норвегії заявила, що Росія буде продовжувати широкі розвідувальні операції щодо норвезьких об'єктів і залишиться однією з основних загроз для країни в поточному році.

Про це повідомляється в доповіді розвідки (Etterretningstjenesten – NIS), передає "Європейська правда".

Відзначається, що в 2017 році Норвегії будуть загрожувати наступні фактори: кібератаки, зокрема з РФ, міжнародний тероризм, у тому числі загроза нападів "Ісламської держави", і зростання геополітичних протиріч між Заходом і Росією через ситуацію в Україні та Сирії.

Американська розвідка вважає, що в цьому році Кремль буде продовжувати військові дії в Сирії і дестабілізувати ситуацію в Україні. Однак, незважаючи на жорстку риторику, РФ не має наміру вступати в прямий військовий конфлікт з НАТО. Підкреслюється, що незважаючи на це, Росія продовжує кидати виклик Заходу. Зокрема, в Сирії рівень напруги між РФ і західними країнами зростає.

Також у доповіді говориться, що Москва, незважаючи на труднощі в економічній сфері, продовжує розвивати військову силу для потенційного її застосування в різних напрямках.

Розвідка Норвегії зазначає, що головним завданням російського Північного флоту є вплив на норвезькі інтереси. Також Кремль все більше уваги приділяє Арктиці.

Як повідомляв "Апостроф", Норвегія звинуватила російських хакерів в атаках проти своїх спецслужб.