RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Є загальний противник: в США дали прогноз по відносинах України і Польщі

Польща шукає нових союзників для протистояння Росії, яка недавніми агресивними діями лякає своїх сусідів.

"На регіональному рівні Варшава зацікавлена в посиленні політичного і військового співробітництва зі своїми сусідами. Природно для Польщі шукати союзників серед країн регіону Балтійського моря, де уряди також побоюються недавніх кроків Росії", - йдеться в звіті приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor.

Як наголошується в документі, у Варшави вже є напрацьовані зв'язки з балтійськими країнами.

"Польща вже має тісні зв'язки з Литвою, Латвією та Естонією - всі ці країни останнім часом збільшили свої власні військові витрати. Польща і країни Балтії також зацікавлені в координації стратегій захисту. В середині 2016 року, наприклад, вони почали переговори з військовими підрядчиками по створенню регіонального зенітного ракетного щита", - стверджують в Stratfor. Також аналітики вважають, що така співпраця має і політичний елемент.

"Варшава і її балтійські колеги часто об'єднують зусилля, щоб зберегти санкції ЄС проти Росії і збільшити європейський економічний і політичний співробітництво з Україною. Вони також збільшують зусилля по зміцненню зв'язків з Україною поза контекстом ЄС", - йдеться в звіті.

Більше про те, як Польща шукає союзників, читайте в матеріалі "Апострофа".