RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Парламент Великобританії ухвалив аналог "закону Магнітського"

Палата громад британського парламенту хвалила законопроект, схожий на американський "акт Магнітського".

Новий закон дозволить вилучати нерухомість і заморожувати активи іноземних чиновників, викритих у порушеннях прав людини. Законопроект розширює поняття протизаконних дій, яке вже зараз присутнє у британському законодавстві і використовується в якості підстави для вилучення майна у викритих у такій поведінці людей і арешту їх активів.

Автори законопроекту запропонували віднести до протизаконної поведінки чиновників їх участь у тортурах і інших порушеннях прав людини.

Заступник міністра внутрішніх справ Бен Уоллес на дебатах зазначив, що під дію закону потраплять недобросовісні чиновники з усього світу.

Цікаво, що законопроект був прийнятий одноголосно. Тепер документ відправлять в палату лордів, де, як очікується, він так само легко пройде голосування. Після цього він набуде статусу закону.

Засновник фонду Hermitage Capital Вільям Браудер вважає, що закон після ухвалення вселить страх в серця недбайливих чиновників у Росії "та інших автократичних країнах".

Закон Магнітського (також Акт Магнітського, англ. Russia and Moldova Jackson-Vanik Repeal and Sergei Magnitsky Rule of Law Accountability Act of 2012) - прийнятий e грудні 2012 року в США закон, який вводить персональні санкції в щодо осіб, відповідальних за порушення прав людини та принципу верховенства права у Росії. Названий за іменем померлого у російській в'язниці Сергія Магнітського. Спочатку акт було спрямовано в першу чергу проти осіб, підозрюваних у причетності до смерті Сергія Магнітського.

Нагадаємо, вчора, 21 лютого, парламент Нідерландів визначився з питанням про асоціацію України з ЄС.

За матеріалами: ВВС