RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Глава МЗС Австрії запропонував розмістити у Грузії центри з прийому нелегальних мігрантів

Центри для прийому мігрантів, які прямують до Європи, можуть бути відкриті в Грузії, Єгипті та у балканських країнах. Про це заявив глава МЗС Австрії Себастьян Курц в інтерв'ю німецькому виданню Bild am Sonntag, передає РБК.

За словами міністра, політика з прийому мігрантів в ЄС, що здійснювалася раніше, була неправильною, тому існуючі маршрути пересування мігрантів у країни Європи, в тому числі і Середземноморський маршрут, мають бути перекриті.

Курц заявив, що найбільш розумним було б створення у співпраці з Агентством ООН у справах біженців центрів з утримання мігрантів за межами ЄС.

"Важливо, що б ці центри надавали захист людям, і щоб туди можна було направити нелегальних мігрантів, які прямують до Європи", - зазначив глава МЗС Австрії.

Він також підкреслив, що депортація прибулих в ЄС мігрантів не вирішить проблему, тому їх потрібно зупиняти до того, як вони потрапили до Євросоюзу.

Нагадаємо, 2 січня понад тисячу африканських мігрантів спробували потрапити на територію іспанського анклаву Сеута, який знаходиться на півночі Африки, у результаті чого поранення отримали близько п'ятдесяти іспанських поліцейських.