RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандал між Туреччиною і Нідерландами: сторони зробили нові заяви

Нідерланди видворили міністра у справах сім'ї та соціальної політики Туреччини Фатму Бетуль Саян Каю тому, що її візит загрожував суспільному порядку на тлі загострення відносин між Амстердамом і Анкарою.

Про це повідомив прем'єр-міністр Нідерландів Марка Рютте на своїй сторінці в Facebook, передає "Європейська правда".

"Знайти розумне рішення виявилося неможливим. Словесна агресія турецької влади, яка спостерігалася сьогодні, це неприпустимо", - зазначив Рютте, додавши, що візит турецького міністра був безвідповідальним рішенням в контексті останніх подій.

"Нідерланди не вітають те, що турецькі міністри ведуть тут політичну кампанію. Тим не менш, вона вирішила приїхати", - пише нідерландський політик.

За його словами, після прибуття в Роттердам турецькому політику запропонували кілька варіантів того, як покинути Нідерланди. Також в консульстві міністра Туреччини неодноразово просили повернутися.

Як передає турецьке агентство Anadolu, прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим назвав причиною загострення відносин між Анкарою і Амстердамом внутрішні проблеми Нідерландів, нагадавши, що 15 березня в цій країні пройдуть вибори.

"Але незалежно від ситуації це не може бути прийнятним для нас, і ми повинні жорстко відреагувати. Поки що криза закінчилася", - сказав Йилдирим.

Він зазначив, що "грандіозний дипломатичний скандал" є ще й відмовою європейських союзників Туреччини взяти участь у вирішенні даного питання.

"Наші європейські союзники, які користуються будь-якою нагодою згадати свободу слова, права людини і демократію, знову не змогли відреагувати на цей інцидент", - сказав прем'єр-міністр Туреччини.

Як повідомляв "Апостроф", Євросоюз заблокував виплату понад 4 млрд євро Туреччині на євроінтеграцію.