RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Радник Порошенко назвав два сценарії з боротьбі Заходу з Путіним

У країн Заходу є два шляхи усунення загрози, що виходить від Російської Федерації, і які їм цілком під силу, проте головна проблема полягає в тому, що західні лідери не хочуть визнавати, що Кремль ніколи не дійде до своєї агресії щодо світу. Про це у своїй колонці на сайті видання ZN.ua. написав радник президента України Володимир Горбулін.

За його словами, немає відчуття, що Захід готовий визнати факт того, що Москва ніколи не відмовиться від програм дестабілізації, оскільки цей рід діяльності виростає з самої природи РФ - сплаву великих грошей і командної системи на чолі з представниками спецслужб.

У той же час, як вважає радник президента, відповідь на таку агресію лежить з боку Заходу у двох площинах.

"Перший шлях - самим перетвориться у "драконів" і боротися з агресором не просто на рівних, але використовуючи свій, куди більший економічний потенціал. Саме цього демократичні країни найбільше і боятися (хоча і почали рух у цьому напрямку), оскільки стати великою кількістю маленьких подоб Росії не хоче ніхто", - пише Горбулін.

Другий шлях, на його думку, це економічне знищення агресора.

"І це саме те, що багато в чому вдалося зробити в своїй час з СРСР. Захід якось швидко забув, що розпад Союзу був зумовлений, звичайно, безліччю різноманітних складних процесів, але ключовим виявилася саме економіка. СРСР просто не витримав гонки із західним світом, явно "надірвавшись", - зазначив експерт.

Він нагадав, що для громадян СРСР фактор "величі" був більш значущим, ніж відсутність товарів на полицях, але - до певної межі.

"Сьогодні Москва стоїть перед схожою проблемою: їм вдалося повернутися до дискурсу про велич, проте це розповідається людям, які по-справжньому ще не зіткнулися з неодефіцітом (хоча рух до цього і спостерігається)", - підсумував Горбулін.

Нагадаємо, раніше лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв розповів про можливості Заходу зупинити агресію Росії.