RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Есмінець США зірвав парад на 9 травня у РФ – ЗМІ

Кораблі Балтійського флоту РФ, що прибулі до Санкт-Петербурга для участі в параді з нагоди Дня перемоги, 6 травня покинули причали через есмінця США, який підійшов до внутрішніх вод Росії на відстань, достатню для потенційного ракетного удару.

Про це пише російське видання "Фонтанка".

У Міноборони РФ офіційно не коментують відхід кораблів у Балтійське море. Деякі російські ЗМІ пишуть, що військовий парад з нагоди 9 травня не відбудеться.

За інформацією видання, командування Балтійському флотом РФ сконцентрувала увагу на Гданську затоку, куди зайшов USS Carney (DDG-64) — есмінець типу "Арлі Берк".

За словами одного з офіцерів ВМС РФ, розосередження бойових кораблів у морі є звичайною практикою флоту в разі загрози нанесення раптового ракетного удару, оскільки стоячи на лінії параду кораблі є повністю беззахисними. Також при підготовці параду з кораблів вивантажують боєзапас, який в спішному порядку занурили назад.

Головне ударне озброєння американського есмінця складають дві пускових системи "Іджіс" на 90 крилатих ракет. Як пише видання, три роки тому есмінець пройшов модернізацію, а отже на його борту знаходяться самі сучасні модифікації крилатої ракети "Томагавк" (tomahawk mark 3), "ті самі, які змогли пролетіти під носом у російського комплексу С-400 в Сирії і залишитися непоміченими".

"Ці ракети зроблені за технологією "стелс" і можуть безпечно летіти на висоті 5 метрів, що робить їх практично невидимими для радарів. Не виключено, що саме сирійський інцидент став причиною нервового поведінки російських моряків 6 травня", - додали російські журналісти.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно директор ФБР Джеймс Комі заявив, що РФ представляє найбільшу загрозу США серед усіх держав на планеті.