RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Поразка Ле Пен: у Washington Post вказали на сумне майбутнє для ультраправих в Європі

Поразка лідера націоналістичної партії "Національний фронт" Марін Ле Пен на президентських виборах у Франції свідчить про розгромну поразку крайніх правих, які після цього багато років не зможуть претендувати на владу. Про це йдеться у статті американського видання The Washington Post "З поразкою Ле Пен європейських ультраправих відправлено у стійло".

"Торжество європейської єдності стає очевидним, якщо врахувати, що правопопулістські кандидати у Австрії, Нідерландах, а тепер і у Франції провалилися на виборах. Напередодні вересневих виборів терпить фіаско і євроскептична ультраправа партія Німеччини", - йдеться в статті.

В результаті ультраправі як мінімум протягом декількох років не зможуть здобути владу в Європі.

"Наступні виборчі кампанії показали чітку тенденцію в Західній Європі: електорат втомився від політичного мейнстріму і його лідерів. Але ясно й інше: він все ще не готовий до того, щоб передати владу ультраправим, а хаос, який панував в перші місяці президентства Трампа, швидше за нашкодив , ніж допоміг популістським силам ", - підкреслюється в статті.

На думку глави офісу Європейської ради з міжнародних відносин в Берліні Йозефа Джаннінга, варто було кризи біженців піти з порядку денного, як праві популісти "самоусунулися".

У той же час, націоналістичні лідери зуміли пробитися до влади в Польщі та Угорщині, проте, на відміну від Ле Пен, вони не представляють екзистенціального виклику для Європейського Союзу.

Нагадаємо, раніше користувачі соціальних мереж емоційно відреагували на поразку Марін Ле Пен на президентських виборах у Франції.