RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Порошенко поспілкувався з Макроном: з'явилися подробиці

Президент України Петро Порошенко поговорив по телефону з новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном напередодні його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомила прес-служба українського президента.

Відзначається, що в бесіді Порошенко навів факти порушення Росією і бойовиками Мінських домовленостей.

Президенти висловилися за активізацію роботи в нормандському форматі і скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів країн "Великої Сімки" в Італії.

Порошенко запросив Макрона приїхати в Україну в зручний час.

Подробиці бесіди двох президентів виклала перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Важливо, що напередодні зустрічі французького президента з Путіним українська сторона надала нашим партнерам повну інформацію про стан речей на Донбасі, про щоденне порушення режиму тиші (у тому числі в середу були зруйновані цивільні будівлі в Мар'їнці, обстрілювалися КПВВ), про гуманітарний блок. Україна виступає за активізацію нормандського формату. Росія повинна нести повну відповідальність за невиконання Мінських угод", — зазначила Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Геращенко розповіла про те. як представники бойовиків "ДНР" і "ЛНР" зірвали переговори в Мінську.