RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

З'явилася реакція ЄС і Росії на нові санкції США

Європейський Союз на відміну від Росії різко відреагував на нові санкції США, які були сьогодні, 2 серпня, підписані президентом США Дональдом Трампом.

Так, за словами голови Європейської комісії Жан-Клода Юнкера, ЄС залишає за собою право застосувати заходи у відповідь на санкції США проти Росії, якщо вони будуть завдавати шкоди економічним інтересам Євросоюзу, передає Reuters.

Юнкер додав, що якщо нові санкції США проти Росії будуть завдавати шкоди економічним інтересам Євросоюзу, то ЄС протягом кількох днів може ввести відповідні заходи.

Він також підкреслив, що Європі і США важливо координувати позиції з санкцій проти Росії за дії в Україні. "Ми готові, ми повинні захищати свої економічні інтереси по відношенню до Сполучених Штатів, і ми це зробимо", - додав Юнкер.

У той же час прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що закон про нові антиросійських санкції де-факто не змінює ситуацію.

"Де-факто це нічого не змінює. Які заходи? Нічого нового немає, вже були прийнято відповідні заходи", - сказав Пєсков.

Він додав, що саме по собі підписання Трампом відповідного законопроекту - "це не новина".

"Справа в тому, що було прийнято законопроект, і з підписом, або без підпису президента, він ставав би законом автоматом", - підсумував представник Путіна.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп розкритикував підписаний ним закон про введення нових санкцій проти Росії, Ірану і КНДР.