RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Скандальний закон про освіту: країна ЄС зробила різкі кроки на адресу України

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сиярто, в рамках візиту в Ужгород, заявив, що новий закон України "Про освіту" істотно порушує принципи Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Цей закон створює гіршу ситуацію в питанні освіти для угорців і представників інших нацменшин в Україні, ніж за часів колишнього СРСР", - сказав Петер Сиярто.

Через це, він планує ініціювати наступного понеділка на нараді міністрів закордонних справ країн-членів Європейського союзу в Люксембурзі перегляд цієї угоди з Україною.

Після обговорення стану справ з керівниками угорської нацменшини політик заявив, що сторони прийшли до однозначного висновку про те, що чинний закон про освіту унеможливлює діяльність угорських шкіл і відбирає вже існуюче право навчатися рідною мовою учням середніх і старших класів. Цим самим Україна порушує всі раніше взяті на себе міжнародні зобов'язання, стверджував міністр.

Як повідомляв "Апостроф", уряд Угорщини висловило рішучий протест проти нового закону "Про освіту", прийнятого Верховною Радою.