RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В ЄС виступили з жорсткою вимогою щодо створення антикорупційного суду в Україні

Євросоюз наполягає на необхідності створення в Україні окремого антикорупційного суду і готові допомагати з відбором суддів.

Про це повідомляється у відповіді представництва Європейського Союзу в Україні на питання "Європейської правди" щодо позиції Євросоюзу щодо антикорупційного суду після оприлюднення висновку Венеціанської комісії.

У Євросоюзі відзначили, що висновок Венеціанської комісії є дуже важливим у контексті подальшої модернізації України та "містить корисне уточнення європейських стандартів створення спеціалізованих антикорупційних судових органів".

"Вищий спеціалізований антикорупційний суд повинен бути створений як незалежна і окрему установу від існуючої структури судової влади. І навпаки, впровадження цього суду в існуючу структуру судової влади шляхом призначення спеціалізованих суддів в усіх загальних місцевих судах, апеляційних і верховних судах не може бути виправданим або застосованим на практиці, враховуючи чинне законодавство та міжнародні зобов'язання України щодо створення спеціалізованого антикорупційного суду", - сказано в повідомленні представництва ЄС в Україні.

Також Європейський Союз заявив про готовність надати Україні підтримку у створенні Вищого спеціалізованого антикорупційного суду, який би відповідав висновку Венеціанської комісії.

"Незалежність, цілісність і професіоналізм усіх суддів, які будуть призначатися в антикорупційний суд, будуть мати вирішальне значення для відновлення довіри громадськості до влади, і ЄС готовий сприяти прозорості процесу відбору суддів в разі необхідності", - зазначили в представництві Євросоюзу.

Детальніше про процес створення антикорупційного суду в Україні читайте в матеріалі "Апостроф": "Порошенко хоче відправити корупціонерів в палати: чим це загрожує".